2015-03-22

Inga motgångar kommer ensamma

 
Ibland är det lite motgångar. Vid nermontering av framvagnen var jag tvungen att kapa av en kulled med vinkelslip. Imorgon bär det av till någon verkstad med mega-press för att trycka loss kulledarna och för att sedan lämna in framvagnsdelarna blästring och pulverlackering. Svart eller silver?

Motgång nummer 2: Efter att ha slutgiltigt dragit fast motor och automatlåda och fyllt på oljor, upptäckte jag att det droppar en aning växelådsolja när man drar växelväljaren fram och tillbaka. Baaaahh! Nu är det bara att tömma växellådan igen. Ett specialverktyg beställt från USA för att kunna dra ut packboxen runt växelväljaren utan att behöva montera ner lådan. Håll tummarna!

Kromdetaljerna klara

Efter åtta veckors väntan har prylarna som lämnats in på kromning blivit klara.

Dessutom har jag slitit hårt för att demontera avgassystem och ljuddämpare som monterats ihop för drygt 30 år sedan. Banka, banka, 5-56, banka, 5-56, banka... Delarna noggrant slipade, rengjorda och lackade i värmebeständig färg. Tillbaka med allt (fast med kopparpasta denna gång) och monterat mot headers.

2015-03-15

Motorn äntligen på plats

Nu har motorn äntligen landat i bilen igen. Det har varit en hel del fixande med slangdragning mm för att allt ska få plats. Nytt elektroniskt tändsystem Pertronix Ignitor III, ny vattenpump, startmotor, generator, bränslepump, ventikkåpor, luftrenare, remskivor mm.


Elsystemet på plats

Efter många veckors arbete med att få till ett skräddarsytt "wiring harness" med alla funktioner som jag planerat från början. Larm, kupebelysning, en rejäl ljudanläggning med bluetooth koppling och lite annat smått och gott.