2015-01-29

Grillen monterad

Ramen krävde mycket slipjobb innan lackering för att överhuvudtaget få gallret att passa. Nya grillen till vänster och den gamla till höger (behövde jag säga det).


2015-01-26

Instrumentbrädan tar form

Instrumentbrädan blir klädd i samma konstskinn som soffan.




Ny kromad rattstång på plats

Aningen kortare och högre monterad för att göra det bästa möjliga av en inte allt för ergonomisk körställning för en som är 193 cm lång. Det blev även en ny ratt med kromat nav och ekrar.


Sadelmakaren klar

Inredningen är klar och jag måste bara testa att sätta dit soffan provisoriskt för att se hur det blir. Hmm, inte så tokigt om man får säga det själv.


Kupevärme och defroster

Även om det är en ren sommarbil gör det inte ont att ha värme och defroster på dessa breddgrader. Lite diverse delar från Wallas båtventilation tillsammans med ett gammalt värmepaket från en Volvo (tror jag det är). Det var minst sagt trångt med "snabeldragningen".


2015-01-23

Ut med det gamla och in med det nya

Elsystemet såg ut som ett organiskt framväxt skatbo. Ett elektromekaniskt lappverk. Dessutom var det en del fel och ogenomtänkta lösningar. Jag tog beslutet att riva ut rubbet och göra om från scratch.

2015-01-16

Sista smörjelsen

Sista poleringen av lacken innan hemtransport i mörker och blåst på saltmättade vägar.


Gängras i vevaxeln!

En lite för kort cetrumbult med dåliga gängor tillsammans med oförsiktighet kan leda till det jag nyligen råkade ut för. "Gängras" i vevaxeln/bulten som håller svängningsdämparen är vad resultatet blev för min del. Att köpa en ny vevaxeln eller ens plocka ur den kändes inte som ett alternativ. Samtidigt bedömde jag att borra och gänga på frihand skulle bli alldeles för riskabelt.

Här kan du läsa hur jag gick tillväga för att fixa detta.

2015-01-10

Suflettskydd

En lördag vid symaskinen blev en déjà vu upplevelse. Tror det var i mellanstadiet jag hade syslöjd. Efter några timmars pyssel lyckades jag få ihop ett suflettskydd i samma konstläder som inredningen.




Hela paketet "klickar" man enkelt fast på bilen med några geniala beslag.

2015-01-04

Lite nytt på motorn

Ny kromad startmotor på 3 hk, kromad svänghjulskåpa och en Holley bensinpump med AN-kopplingar.

Kromat Moroso oljefilter.